use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ameisengugelhupf

  • 1 std 20 minuten
  • Vorbereitungszeit20 minuten
  • Portionen12 Portionen
recipe image Ameisengugelhupf

Zutaten

  • 250 g Die feine Thea
  • 250 g Staubzucker
  • 1 Pkg. Vanillezucker
  • 5 Eidotter
  • 125 ml Eierlikör
  • 250 g glattes Mehl
  • 1 Pkg. Backpulver
  • 1 Packung Schokostreusel
  • 5 Eiweiß
  • Thea für die Form

      Zubereitung

      1. THEA, Zucker, Vanillezucker und Dotter schaumig rühren. Eierlikör unterrühren.
      2. Mehl mit Backpulver versieben, mit Schokostreusel vermengen und unter den Abtrieb rühren.
      3. Eiklar zu cremigem Schnee schlagen und unterheben.
      4. Form befetten, Masse einfüllen und bei 180 Grad ca. eine Stunde backen.