use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Maschinenkeks

  • 55 minuten
  • Vorbereitungszeit10 minuten
  • Portionen40 Portionen

Zutaten

  • 300 g Mehl
  • 200 g THEA
  • 100 g Staubzucker
  • 1 Pkg. Vanillezucker
  • 1 Ei

      Zubereitung

      1. Alle Zutaten zu einem glatten Teig verkneten und ca. 30 Min. im Kühlschrank rasten lassen.
      2. Teig durch den gewählten Aufsatz der Maschine drücken und die Kekse gleichmäßig, mit etwas Abstand, auf dem Backblech verteilen.
      3. Bei 160 Grad Heißluft oder 175 Grad Ober- und Unterhitze ca. 10-15 Min. hellbraun backen. Kekse auf dem Backblech abkühlen lassen, da sie sonst leicht zerbrechen.
      Ein Rezept aus dem Thea Forum.